Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
..skončily olympijské hry v Riu a skončila také olympijská regata,
 
      jíž se účastnili i tři čeští jachtaři. Do medailové rozjížďky se nikomu z nich postoupit nepodařilo, avšak dvanácté místo Veroniky Kozelské Fenclové je skvělý výsledek.

 
Jachtaři závodili v zátoce Guanabara, nad níž se rýsuje impozantní skalní masív - Cukrová homole (Pão de Açúcar). Marina da Glória, kde se odehrávala olympijská regata, se nachází nedaleko centra města v blízkosti letiště Santos Dumont. Po doladění počátečních nedostatků vše proběhlo v pohodě. Hodně se v médiích psalo o špinavé vodě. Je pravda, že často byly ve vodě vidět odpadky a voda někdy zapáchala splašky z okolních obytných zón. Na druhou stranu organizátoři před rozjížďkami vysílali speciální lodě, které odpadky sbíraly. A jachtaři? Ti se soustředili na své výkony a špinavou vodu během regaty již nevnímali.

Český tým tvořili Veronika Kozelská Fenclová na Laseru Radial, Viktor Teplý na Laseru a Karel Lavický ve třídě RS:X. Veronika se na olympiádu kvalifikovala již před dvěma roky a v Riu absolvovala nejvíc tréninkových dní. Jezdila sem v pravidelných intervalech již od loňska. Viktor Teplý se kvalifikoval letos na jaře, takže stihl jen jeden delší trénink. A surfař Karel Lavický se o účasti v Riu dozvěděl jako náhradník na poslední chvíli, takže přiletěl až těsně před olympijskou regatou.

Více na https://www.sailing.cz/clanky.php?clanek=3136

redakce lode.cz

 

Přehled článků

Následující >>