Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Skrytá nebezpečí registrace jachty
 
      V běžném každodenním životě každý souhlasí s tím, že svůj pas, občanský průkaz nebo doklady o vlastnictví jachty uložíte na bezpečném místě.

 
Když však přijde na registraci jachty, většina majitelů jachet tyto důležité dokumenty pošle komukoli, kdo o to požádá na internetu, aniž by věděli, komu je pošlou.

Stále častěji jsou zjišťovány velké problémy v důsledku registrací lodí prováděných podvodnou registrační agenturou. Nezřídka nabízí polské nebo jiné "exotické" registrace jachet.

Podvodné agentury nabízející registrace jachet nezřídka provozují zločinecké organizace. Jejich hlavním cílem je získat naskenované pasy, průkazy totožnosti a doklady o vlastnictví lodí.
Tyto dokumenty pak mohou být použity k různým nelegálním činnostem, jako např: podvody s identitou, kdy zločinci mohou využít vaši identitu k žádosti o úvěr, otevření bankovního účtu nebo dokonce k páchání trestné činnosti.

Jde i o terorismus: teroristické organizace si mohou vytvořit falešnou identitu pomocí ukradených dokladů, aby mohly financovat a provádět své aktivity.

Kromě výše uvedených rizik existuje také možnost, že registrace vaší jachty nebude provedena správně podvodnou agenturou. To může vést k následkům, jako jsou problémy s úřady. Dalším důsledkem může být dokonce i ztráta vaší jachty.

Registrace může být dokonce provedena dvakrát, přičemž při druhé registraci je loď zapsána na někoho jiného, a proto již papírově není vaším vlastnictvím.

Jak se chránit:

Udělejte si průzkum a přečtěte si recenze zákazníků. Požádejte o reference. Kontaktujte předchozí klienty agentury a zeptejte se na jejich zkušenosti. Dávejte si pozor na nízké ceny. Podvodné agentury často nabízejí své služby za příliš nízké ceny, aby vás nalákaly. To je varovný signál.

Důvěřujte svým instinktům. Pokud se vám agentura zdá nespolehlivá, vyberte si jinou stranu.

Registrací jachty prostřednictvím spolehlivé agentury si můžete být jisti, že vaše dokumenty jsou v bezpečí a že registrace proběhne správně. Můžete si tak naplno užívat své jachty, aniž byste se museli obávat o bezpečnost svých dokumentů a jachty.

U společnosti BlueWater Registration Services se kterou dlouhodobě spolupracujeme můžete využít více než 16 let zkušeností a spolehlivosti a všechny vaše dokumenty jsou uloženy v zašifrovaném prostředí.

www.lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>