Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Pyrotechnici potopili nebezpečnou loď s pískem
 
      Policejní a vojenští pyrotechnici dnes v 17:00 v Kralupech nad Vltavou na Mělnicku úspěšně odpálili loď s pískem, která na rozvodněné řece ohrožovala most.

 
Podle prvních informací z místa zřejmě nevznikly velké škody a v okolí výbuchu nebyl nikdy zraněn, řekla ČTK policejní mluvčí Pavlína Šlajsová.

Podle televize Nova se po odpálení dala loď do pohybu a narazila do mostu. Ke dnu šla až po pěti stech metrech. Cestou kácela stromy. Výbuch byl tak silný, že části lodě létaly do vzdálenosti půl kilometru. Asi padesátikilogramový kus dopadl na obytný dům, který byl vzdálen 200 metrů od plavidla. Loď je nyní uprostřed koryta jen jeden metr pod hladinou, uvedla Nova. Odstřelení předcházely neúspěšné pokusy, které vyřešil až přílet vojenského vrtulníku. Před výbuchem obcházeli policisté domy v kilometrovém okruhu a upozorňovali obyvatele, aby nechali otevřená okna. Exploze podle Novy přesto několik oken vytloukla.

Široké okolí lodi policisté před výbuchem neprodyšně uzavřeli. Vlečný člun s vanou písku kotvil ve městě od minulého týdne. Loď ve městě kvůli velké vodě uvízla. Odborníci zvažovali řadu variant, jak toto nebezpečí odstranit. V pondělí odpojili vlečný člun, který odplul k Mělníku. Vanu s pískem zakotvili deseti lany. Dnes ale usoudili, že bude nutné plavidlo potopit.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>