Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Ohlédnutí za 1. ročníkem veletrhu Boat Brno
 
      O právě minulém víkendu proběhl 1. ročník výstavy lodí a lodních sportů na Brněnském výstavišti. Ačkoli se jednalo teprve právě o první rok, na výstavní ploše pavilónu B, který celý po uplynulé čtyři dny patřil lodím, se sešlo celkem 71 vystavovatelů. Mezi nejzajímavější návštěvníky veletrhu patřil náš přední jachtař Richard Konkolski, kterého jsme měli tu čest uvítat na našem stánku.

 
V rámci doprovodného programu veletrhu probíhalo v hale B Jachtařské fórum, seriál přednášek s odbornou jachtařskou tematikou, které se těšilo mimořádnému zájmu návštěvníků. Mezi přednášející patřily takové osobnosti českého jachtingu jako právě již zmiňovaný Richard Konkolski, prezident ČANY Ing. Petr Ondráček a v neposlední řadě předseda ČSJ Ing. Karel Bauer.

Na veletrhu rovněž nechyběla expozice našeho serveru. Návštěvníci si zde mohli na počítači připojeném k internetu dopodrobna prohlédnout naše stránky, zadat inzerát či přihlásit k odběru našich novinek. Na našem stánku byl samozřejmě k vidění redakční člun BWM 670 s motorem Mercury, se kterým se zúčastňujeme všech významných závodů. Kromě toho mnoho návštěvníků veletrhu využilo možnosti zakoupit u nás odbornou lodní literaturu včetně nového katalogu lodí pro rok 2003.

V Brně se představily vlastně všechny významné firmy zabývající se prodejem lodí. Za všechny jmenujme především Avar Yacht, jejíž výrobky díky dlouhodobé spolupráci pravidelně na našich stránkách představujeme především formou redakčních testů. Na výstavě firma představila dvě plachetnice, Costu a novinku letošního roku Avar 29, o kterých právě podrobné popisy najdete v rubrice Testy.

Dalším významným vystavovatelem byla firma Radek Mašín, která do Brna přivezla motorové jachty zn. Bavaria, které přitáhly svou velikostí a designem zaslouženou pozornost návštěvníků. Lodě BWM vystavovala společnost Czpartner, která připravila u příležitosti výstavy mimořádnou cenovou nabídku.

Mezi vystavujícími firmami byly rovněž všechny významné charterové společnosti Zindulka Yachting, Vltava yacht, Sun Yacht, YachtNet, Hunter charter.

Pokud mohu výstavu hodnotit za svou osobu a naši firmu, musím konstatovat, že ačkoliv se jednalo o první ročník, výstava předčila moje očekávání. Prostředí Brněnského výstaviště skýtá dostatek kvalitního zázemí, které umožňuje snadnou manipulaci s exponáty a důstojné prostředí pro jejich prezentaci. Podle ohlasu, který výstava měla, je zřejmé, že díky strategické poloze výstaviště v rámci evropského regionu přišlo mnoho nových návštěvníků, pro které je Brno snadno dostupné. Pravděpodobně ze stejného důvodu zde vystavovaly také některé rakouské firmy, které do našeho trhu vkládají do budoucna velké naděje. Z hlediska termínu, se jeví pořádání výstavy na podzim pro společnosti prodávající lodě velmi atraktivní, protože svým klientů jsou schopny zabezpečit dodávku nové lodě na příští sezónu.

První ročník veletrhu Boat Brno je tedy za námi a myslím, že se jednalo o debut velmi úspěšný. Pro organizátory to ovšem do budoucna znamená závazek uspořádat ještě o něco lépe, což věřím, že se sympatickému týmu BVV rozhodně podaří.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>