Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Středočeši se připojí k projektu Modrý pás řeky
 
      Středočeský kraj se připojí k nadnárodnímu projektu Modrý pás řeky Labe. Jeho cílem je podpořit cestovní ruch, zvýšit turistickou přitažlivost labské vodní cesty a maximálně tak využít její hospodářský potenciál.

 
Podpořit projekt se dnes rozhodli středočeští radní. Základem projektu by měla být vodní doprava po Labi s navazujícími dopravními systémy, jakými jsou cykloturistika, taxislužby, půjčovny aut a mikrobusů. Labská vodní cesta je v současné době využita v ČR jen asi z jedné třetiny a jsou zde stále velké rezervy. To vše by mělo vést ke vzniku nových pracovních míst.

Projekt by měl přispět také k zpřehlednění vodních cest a toků v Polabí a k vytvoření koncepce optimální dopravní obslužnosti. Měl by také jasně určit, jak využít kulturní a přírodní bohatství Labe a Vltavy. Tato vize by se týkala velké části kraje včetně měst Týnec nad Labem, Kolín, Poděbrady, Nymburk, Lysá nad Labem, Čelákovice, Brandýs nad Labem a Mělník. Nositelem projektu je společnost Arcadis Konsult GmbH z Freibergu. Partnery projektu jsou ministerstva a instituce v Česku a třech německých zemích - Sasku, Sasku-Anhaltsku a Braniborsku. Do akce je zapojen i Královéhradecký a Pardubický kraj.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>