Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Na výstavě Lodě Praha se představí nejen stříbrná Evropa Lenky Šmídové
 
      26.10.04 ? Praha Již příští pátek, tedy 5.11. bude zahájena výstava Lodě Praha, spojená s výstavou Caravany Praha. Svou účast na Lodě Praha potvrdilo už na 40 vystavovatelů. Součástí výstavy budou odborné senináře pořádané Státní plavební správou.

 
Lodě Praha nabídnou návštěvníkům i několik výstavních premiér. Bezpochyby nejdůležitějším a nejcennějším exponátem bude stříbrná ?Létající Bobina?, tedy Evropa Lenky Šmídové, která dovezla naši závodnici pro historicky první olympijskou medaili pro náš jachting a to hned stříbrnou! Ve světě uznávaná závodnice získala s touto lodí také několik prvenství v závodech Světového poháru a třetí příčku na Mistrovství světa.

Výstavní expozici bude mít v pražských Holešovicích i Český svaz jachtingu, na stánku kterého si budete moci pohovořit s odborníky na téma jachting jako sport pro mládež. Na své si proto přijdou i rodiče s dětmi. K vidění budou závodní lodě pro nejmladší i starší jachtaře, na kterých vyrůstali všichni dnešní úspěšní závodníci, tedy třídy Optimist, Cadet a Evropa.

Mezi vystavovateli budou i zástupci České asociace námořního jachtingu. U jejich stánku tak bude možno získat zase užitečné informace a rady ohledně plavby na moři. Na toto důležité téma se také mezi veřejností neustále vedou vzrušené diskuze. Jejich tématem nejčastěji bývají námořní průkazy způsobilosti, jejich vydávání a možnosti školení. Dodržování právních předpisů na moři a bezpečný charter, to vše jsou témata, která Vás budou jistě zajímat.

Doprovodný program výstavy bude zajímat všechny, kdo jezdí po našich vodách, zejména asi vodní motoristy. Pozváni jsou totiž zástupci Pražské pobočky Státní plavební správy, kteří povedou odborné semináře na témata související s podmínkami a rozvojem rekreační plavby u nás. Na pořad dne tak přijdou často sporné otázky jako například: Kde mohu jezdit s mou lodí? nebo Jaký průkaz potřebuji? Dozvíte se také, jaké změny se dotkly naší legislativy po vstupu do EU.

Oficiálním partnerem výstavy Lodě Praha je Asociace prodejců a výrobců lodí a lodního příslušenství, odbornou záštitu akci poskytli Česká asociace námořního jachtingu a Český svaz jachtingu.

Na shledanou od 5. do 7. listopadu na pražském Výstavišti!

Incheba Praha a redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>