Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Lenka Šmídová začala novou éru třetí místem v závodu SP na Laser Radial
 
      29. ledna - Lenka Šmídová začala novou etapu svého sportovního života. V první regatě po stříbrném úspěchu na olympiádě v Aténách obsadila třetí místo v závodu Světového poháru v americkém Miami.

 
Lenka Šmídová startovala na lodi v nové olympijské třídě Laser Radial, která nahradila Evropu. Šestnáctý ročník pětidenní soutěže v Miami vyhrála v konkurenci 24 lodí v Laser Radialu domácí Paige Raileyová před krajankou Annou Tunnicliffeovou. Lenka Šmídová zvítězila v jedné z devíti rozjížděk a jen jednou se v některé z jízd nevešla do nejlepší trojice. "Bylo mi ctí závodit se Šmídovou, z prvního místa jsem nadšená," řekla sedmnáctiletá Raileyová, juniorská mistryně světa.

Devětadvacetiletá Šmídová si hledá novou lodní třídu, neboť Evropa, v které jezdila 15 let, byla vyřazena z olympijského programu pro hry v Pekingu 2008. V Miami plánovala vyzkoušet dvouposádkovou 470ku, ale nakonec místo toho závodila ve třídě Laser Radial, který se podobá třídě Evropa. "Je to primitivní Evropa, jednošpagátovka. Je o něco méně technicky náročná a více o fyzičce," řekla Lenka Šmídová na tiskovce v listopadu.

Výsledky - třída Laser Radial (24 lodí): 1. Raileyová 18 b., 2. Tunnicliffeová (obě USA) 20, 3. Šmídová (ČR) 21.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>