Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
SALON NAUTIQUE INTERNATIONAL DE PARIS od 3. do 12. prosince 2005 - tisková zpráva
 
      27. listopadu - Za šest dnů se Paříž opět stane hlavním městem světa pro příznivce lodí a vodních sportů.

 
Od 3. do 12. prosince se 300 tisíc amatérů a profesionálů, kteří sdílejí společnou vášeň pro lodě, setká na výstavní ploše o rozloze více než 100,000 m2. Své 45. výročí chce Salon Nautique International de Paris se svými 1 400 vystavovateli, 1 200 loďmi (včetně 300 nových modelů) a bezpočetnými tématickými plochami a akcemi věnovat výměně zkušeností a objevování novinek.

Letošní výstava nabídne návštěvníkům rozsáhlý program výjimečných akcí a událostí, od těch tradičních až po ty nejméně očekávané. Návštěvníci zažijí v rámci Salon Nautique de Paris nezapomenutelné chvíle !
Objevování, informace pro začátečníky a vzdělávání budou klíčová slova Salonu Nautique 2005. Centrum objevů, jeden z hlavních bodů programu, poskytne návštěvníkům skutečné školení věnované moři a bezpečnosti při plavbě. Na tréninkové lodi je možné nahlédnout do námořního světa díky třem zajímavým expozicím:

?Espace Macíf Centre de Voíle nabídne návštěvníkům možnost seznámit se a nebo se dozvědět více o plavbě. Ve zkratce to bude univerzita skutečného moře a vodních sportů (námořnictví, uzlování, čtení námořních a povětrnostních map, bezpečnost na moři s ukázkami použití záchranných člunů, námořní literatura)

?nahlédnutí do života na palubě jachty America Class díky mimořádné šanci navštívit palubu závodní lodi USA 61 BMW-Oracle

?bazén, ve kterém si zájemci mohou vyzkoušet plavbu na modelech regat třídy America Class !

Otázky životního prostředí jsou stále v popředí zájmu. Letos bude koridor (Passerelle Renan), který spojuje sály1& 2 hostit projekt Tara s výstavou Tara, škuner planety. Tento projekt sleduje expedice zvláštního plavidla v polárních oblastech. Loď, jejíž historie byla vždy spojena s životním prostředím a měla věhlasné majitele (Jean-Louis Etienne, Peter Blake) je nyní už dva roky vlastnictvím Etienne Bourgois. O tématech spojených s životním prostředím se bude hovořit i na několika dalších konferencích.

Závody jachet & pokusy o překonání rekordů jsou ve středu pozornosti. U vchodu do areálu budou vystaveny tři závodní jachty (the Mumm 30 Toulon Provence Méditerranée COYCH Hyeres, Figaro Bénéteau a First Class 7.5 ) a tři kýly lodí America Class, znázorňující vývoj prvotřídních závodních jachet. O jachty, které se zúčastnily Amerického poháru, bude letos obzvláště velký zájem, protože mapují historii závodu. A nebyl by to Salon Nautique de Paris kdyby nezprostředkoval několik skvělých setkání. Café de la Course au Large a Pen Duick budou hostit nejlepší kapitány plachetnic a dobrodruzi moderní doby, Raphaěla Le Gouvello a Maud Fontenoy, budou hosty Espace RADIO FRANCE.

Přivítání nejmladších návštěvníků v doprovodu rodičů a nebo se třídou zůstává pro Salon Nautique velmi důležité. Při této příležitosti se výstava pro děti změní na úžasnou honbu za pokladem, sponzorovanou Crěpes Whaou. Tato hra bude mít několik tématických etap a tím umožní dětem nahlédnout do světa lodí a zažít u toho spoustu legrace. Plážový klub pro děti Journal de Mickey potěší malé námořníky množstvím her a vynikajících akcí.

Pod vedením oficiálního partnera TAHIZEA, perly Tahiti, je Vesnice surfařských sportů letos opět ve stylu polynéské kultury a ve sváteční atmosféře nabízí celkový pohled na surfařské disciplíny. Ve středu vesnice, kde je 45 metrů dlouhý bazén, bude možno vidět mnoho ukázek a také začátečnických pokusů (windsurfing, kite-surfing, wakeboarding, surfing, vodní lyžování a kanoistika). A protože se surfařské sporty vyznačují kreativitou, vesnice tento rok poskytne prostor pro volné disciplíny.

Díky každoročnímu úspěchu proběhnou i letos akce jako Tradiční stavění lodí, Rybářská vesnice, the Brasserie de La Cite de la Mer & de la Manche, stejně jako Soutěž novinek 2005 a udělení Literární ceny Salon Nautique Le Point.

Nenechejte si ujít 45.ročník výstavy Salon Nautique de Paris, který odráží slibný vývoj francouzského lodního průmyslu v roce 2005. Tento vývoj je pokračováním příznivého růstu o + 6.7% zaznamenaného v roce 2004.

PRŮVODCE:
Salon Nautique International de Paris Paris Expo - Porte de Versailles Halis 1,2, 3

Otevřeno pro veřejnost
Od soboty 3.12. do pondělí 12.12., od 10.00 do 19.00
Noční vstup: v pátek 9.12. otevřeno do 22.00
Pondělí 12.12.: závěrečný den, výstava končí v 17.00

Otevřeno pro odborníky lodního průmyslu a tisk
Pátek 2.12.2005, od 10.00 do 22.00

Vstupné
Vstupné:?10
Skupinová sleva: ?5 za osobu ve skupině 10 nebo více lidí Slevněné vstupné: ?5 za dítě od 7 do 16 let
Pro děti do 7let zdarma

Jak se dostat na výstavu
Metrem
trasa 12, stanice: Porte de Versailles nebo trasa 8, stanice: Balard

Autobusem
trasy: PC, 39, 80; zastávka: Porte de Versailles (neděle a svátky)

Autem
vnitřní okruh (Périphérique intérieur) exit: Porte de la Plaine nebo Porte de Versailles
vnější okruh (Périphérique extérieur) exit: Porte de Sevres nebo Porte deVersailles

Pěšky:
Boulevard Victor avenue de la Plaine rue dOradour

Parkování Louis Armand

Metrem trasa12, Porte de Versailles:
Falguiěre, Lecourbe Mairie, Montparnasse Pasteur, Montparnasse Oceáne, Montparnasse Catalogne, Issy les Moulineaux Hotel de Ville, Issy les Moulineaux Corentin Celton

Metrem trasa 8 Balarď.
Citroen Cévennes

Autobusem 39:
Issy les Moulineaux Camille Desmoulins (RER + Tramway T2)

Z důvodů stavebních prací na tramvajové trase podél Boulevard des Maréchaux doporučujeme cestovat metrem.

Fotogalerie 2004 zde

www.salonnautiqueparis.com, foto redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>