Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Na Vltavu se vrátí česko-francouzská produkce bratří Formanů
 
      PRAHA 4. června - Divadelní loď Tajemství Divadla bratří Formanů a francouzské umělecké skupiny Cabaret Theatre Dromesko se vrátí na Vltavu. Od 8. června na ni budou moci zájemci nastoupit na nábřeží Ludvíka Svobody mezi Štefánikovým mostem a botelem Albatros a zhlédnout loni úspěšné představení Nachové plachty.

 
Předprodej vstupenek v ceně 450 korun je na kotvišti denně od 19:00. "Celkem půjde o patnáct červnových repríz, které doplní vždy v neděli odpoledne produkce pro děti a 12. června taneční večer Duncan Centra," řekla ČTK produkční Blanka Borůvková. Sedmdesát metrů dlouhou a deset metrů širokou divadelní loď s kapacitou 170 diváků, která vznikla loni u příležitosti projektu Praha - Evropské město kultury 2000 z nákladního člunu, tlačí remorkér. Podle Borůvkové se v červenci vydá po vodě do Antverp, kde se Petr a Matěj Formanovi se svými francouzskými přáteli v srpnu zúčastní divadelního festivalu. "Po celou zimu byla loď na smíchovském kotvišti. Dnes ji čeká zkušební plavba a generální zkouška představení," uvedla Borůvková.
Scénář divadelních večerů je podle ní stejný jako loni. Nejprve diváky čeká tříhodinová plavba po Vltavě doplněná sledováním pohádkové féerie Nachové plachty podle předlohy Alexandra Grina, poté po návratu na Smíchov zhruba od půlnoci možnost zúčastnit se volné zábavy při hudbě. Na lodi jsou i maringotky, kde dvacetičlenná posádka a herci bydlí. Největší český tlačný člun kdysi vozil 1250 tun uhlí nebo písku. Jeho současná úprava umožňuje, aby byl tažen v pobřežních vodách na moři.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>