Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
SPS - Zkoušky pomocí počítačů
 
      26. února - Od ledna 2007 provádí Státní plavební správa zkoušky k získání plavebních dokladů osob (průkazy způsobilosti, osvědčení) pomocí počítače. Na těchto stránkách si můžete předem ověřit, jak bude zkouška později u Státní plavební správy probíhat.

 
Jak postupovat? Zvolte požadovanou způsobilost pro Vámi zvolený průkaz, na obrazovce se Vám objeví text, na němž si při zkoušce zkontrolujete své osobní údaje (zde jsou jen ukázkové), dále postupujte podle pokynů na obrazovce a přečtěte si poučení. V dalším kroku můžete spustit buď zkoušku nanečisto (při ní máte v časovém limitu 5 minut možnost seznámit se s ovládáním zkouškové aplikace) nebo zkoušku skutečnou (v časovém limitu odpovídajícím zvolené způsobilosti můžete odpovídat na otázky, které Vám vygeneroval počítač).

Pokud jste zvolili u průkazu vůdce malého plavidla několik způsobilostí na sebe navazujících (např. M 100 a S80 a C), musíte vždy vyhovět v předchozí způsobilosti, abyste mohli pokračovat dále. Máte však také možnost postupně zvolit způsobilosti jednotlivě.

Při práci s touto ukázkovou zkouškou postupujte vždy podle pokynů na obrazovce a počítejte s časovou prodlevou mezi zobrazením jednotlivých kroků. Buďte proto trpěliví, test se po určité době objeví.

www. spspraha.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>