Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
ČRo od soboty nabídne turistům v Chorvatsku vysílání v češtině
 
      25. června - Praha - Český rozhlas bude od soboty nabízet českým turistům v Chorvatsku vysílání v češtině.

 
Zprávy či třeba tipy na výlety bude ČRo vysílat prostřednictvím chorvatských stanic Radio Split, Radio Rijeka a Radio Dubrovnik každý den od 18:05 do 18:20 až do 10. září.

Podobné vysílání nabídne ČRo lidem již podvanácté. Vysílání bude podle rozhlasu možné naladit od Umagu na Istrii, přes Kvarner, Chorvatské přímoří a Dalmácii až po Prevlaku v jižní Dalmácii. Vysílání bude slyšet i v letoviscích Poreč, Rovinj, Rabac, Opatija, Crikvenica, Baška a Pakoštane na severu a Korčula, Dubrovnik, Mlini nebo Cavtat na jihu.

Informační servis pro české turisty bude připravován ve studiu Chorvatského rozhlasu HRT - Radio Split, ale přebírat jej bude i Radio Rijeka a Radio Dubrovnik. Vysílání připravují redaktoři a moderátoři Radiožurnálu a regionálních stanic ČRo.

Jeho obsahem budou nejen zprávy a informace z Česka. "Pro turisty v Chorvatsku také vysíláme turistické zajímavosti, tipy na výlety, zprávy o počasí, sportovní a kulturní události, ale například i stav v silniční, letecké i vodní dopravě, informace o trajektech nebo i soutěže a další zajímavosti," uvedla Klepalová s tím, že posluchači se dočkají i českých písniček.

Od 2. července do 9. září bude čeština slyšitelná na celém území Chorvatska, neboť celoplošná stanice HR2 bude přebírat aktuální zprávy Radiožurnálu vysílané v Česku. Denně se tak stane ve 21:00, o víkendech také ve 14:00.

Frekvence stanic Radio Split, Radio Rijeka a Radio Dubrovnik, na kterých bude Český rozhlas čtvrthodiny denně mezi 18:05 a 18:20 od soboty do 10. září vysílat pro turisty z ČR:

vysílač/oblast - stanice -frekvence FM (VKV)

Cres Radio Rijeka - 97,9
M.Lošinj Radio Rijeka - 107,4
Opatija Radio Rijeka - 94,5
Rijeka Radio Rijeka - 104,7
Brač Radio Split - 104,5
Hvar Radio Split - 100,2
Makarska Radio Split - 102,0
Split Radio Split - 101,0
Vis Radio Split - 88,4
Dubrovnik Radio Dubrovnik - 105,0
Gruda Radio Dubrovnik - 89,5
Korčula Radio Dubrovnik - 103,8
Lastovo Radio Dubrovnik - 106,2
Lopud Radio Dubrovnik - 106,5
Neum Radio Dubrovnik - 88,2
Slano Radio Dubrovnik - 103,7
V.Luka Radio Dubrovnik - 101,1

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>