Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
LVMH investuje do britského výrobce luxusních motorových jachet
 
      Paříž 4. června - Společnost L Capital, investiční fond podporovaný francouzským prodejcem luxusního zboží LVMH, kupuje britského výrobce luxusních motorových jachet Princess Yachts International.

 
Hodnota dohody se pohybuje kolem 200 milionů liber (6,3 miliardy Kč), přesné finanční podmínky dohody však firmy nezveřejnily.

L Capital dodal, že se pro převzetí spojil s dalšími investory, včetně belgické Group Cobepa, a nyní kontroluje více než 70 procent volebních práv společnosti. Stanovená cena zahrnuje i dluh.

Princess Yachts patří mezi přední světové hráče. Nyní se snaží posílit v oblasti silnějších a větších lodí, jejichž prodej bývá méně ovlivněn ekonomickými krizemi. Výkonný ředitel a zakladatel Princess David King věří, že nové partnerství přinese firmě nové příležitosti.

L Capital investuje peníze také pro firmu Arnault Group. To je holdingová společnost generálního ředitele LVMH Bernarda Arnaulta, napsala agentura Reuters.

LVMH je největším prodejcem a výrobcem luxusního zboží na světě. V loňském roce čistý zisk výrobce parfémů Dior, kabelek Louis Vuitton, šampaňského Moët & Chandon či oděvů Fendi vzrostl o osm procent na 2,03 miliardy eur (50,3 miliardy Kč).

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>