Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Branson se snaží přeplout v rekordním čase Atlantik
 
      New York 23. října - Britský miliardář Richard Branson v noci na včerejš opustil New York na palubě plachetnice a snaží se přeplout v rekordním čase Atlantik.

 
Ke splnění cíle musí dorazit na jihozápad Británie za méně než šest dní, 17 hodin, 39 minut a 52 vteřin, uvedla posádka v prohlášení.


Osmapadesátiletého šéfa podnikatelské skupiny Virgin Group Bransona doprovázejí na jeho plachetnici Virgin Money o délce 30 metrů jeho dvě děti ve věku 26 a 23 let. Posádku dále tvoří například britský jachtař a trojnásobný olympijský šampion Ben Ainslie.

"Prvních 24 hodin bude krušných, protože se musíme vyhnout bouřce a projet jinou bouřku, což by mohlo poškodit loď," poznamenal v prohlášení podnikatel a dobrodruh Branson.

Slavný Brit je činný v mnoha oblastech. Jeho firma Virgin Galactic je jedním z účastníků závodů o prvenství v komerčním létání do vesmíru. Branson v létě představil vlastní nosný letoun, který má v roli prvního stupně rakety umožňovat jeho komerčnímu plavidlu SpaceShipTwo balistické vstupy do vesmíru.

Jeho letecká společnost Virgin Atlantic Airways úspěšně konkuruje takovým velkým společnostem jako jsou British Airways a American Airlines. Branson také například podniká v hudebním průmyslu, bankovnictví a projektech na ochranu životního prostředí. Se svým americkým přítelem a dobrodruhem Stevem Fossettem, který za dosud záhadných okolností zmizel loni v Nevadě, se před lety pokusil obletět svět v balonu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>