Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
Jeanneau SUN FAST 40 performance
 
      V letošním roce uvedla firma Jeanneau na trh novou loď o délce 40-ti stop. Zadání konstruktérovi znělo jasně: nakreslit jachtu pro multifunkční využití.

 
Tak vznikly najednou hned lodě tři: Sun Odyssey 40, Sun Odyssey 40 DS, Sun Fast 40 a od ní derivovaná regatová verze performance. Právě tato posledně jmenovaná loď se jaksepatří uvedla hned od počátku své existence. Za uplynulou sezónu se s ní tovární Jeanneau team zúčastnil čtyřech závodů s těmito výsledky. SPI OUEST FRANCE 1.místo, OBELIX TROPHY 3.místo, SEMAINE DE LA ROCHELLE 2. místo, GRAND PRIX DU CROUESTY 2.místo a získala tak v ostré konkurenci celkové prvenství v UNCL ATLANTIC TROPHY.

Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi zajímavou loď, rozhodli jsme se ji podrobně představit na stránkách Réčka. K tomuto přestavení je ještě jeden důvod. Tato loď s českou posádkou se zúčastní jachtařské akce století - Tall Ships 2000 z něhož Vám budeme pravidelně přinášet repotáže přímo z paluby lodi. Náš časopis bude přítomen i křtu lodi na konci listopadu t.r. a přinese podrobné informace a kompletní fotoreportáž o této události zároveň spojený s redakčním minitestem. Prozatím přinášíme alespoň technické parametry a několik fotografií od výrobce.



Technické parametry podle výrobce:
Délka přese vše12,20m
Délka trupu 11,75m
Šířka trupu 3,95m
Ponor 2,40m
Hmotnost 7300kg
Hmotnost zátěže 2620kg
Počet kajut 2/3
Počet lůžek 4/6/8
Motor max.60k
Nádrž paliva 136 l
Nádrž vody 320 l
Hlavní plachta 43,2m2
Genoa 51,2m2
Spinakr 108m2
Homologace A-8 osob
B-C/10-12osob
Designer Daniel Andrieu

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>