Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
Na návštěvě u Wavy Boats
 
      

 
Jednu hodně studenou jarní sobotu jsem přijal pozvání do Jižních Čech, konkrétně do Týnice, kde se nalézá showroom firmy Wavy Boats.

Účelem mé návštěvy bylo zjistit více informací o firmě, která na našem trhu působí již několik let a jejíž lodě v poslední době stále častěji potkávám.

























Wavy Boats je rodinná firma, která, jak už to bývá, vznikla z nadšení pro lodě a život kolem. Na začátku tedy byl koníček, který se postupem doby a vývojem z původně slušně zavedené truhlářské firmy stal přirozeným vývojovým stupněm v životě majitelů novým podnikáním. Specializace firmy je dovoz a prodej zejména výtlačných motorových lodí většinou vhodných k dlouhodobějšímu obývání na našich vodních cestách. Lodě značek Corsiva, Balt-Yacht, Oceanmaster a Coaster pocházejí z polských loděnic. V nabídce však nalezneme i typické elegantní loďky pro krátké denní vyjížďky s případnou možností přespání pod dodávaným stanovým zakrytím. Kompletní informace o nabídce firmy naleznete zde .























Kvalita za dobrou cenu na trhu znamená obchodní úspěch Polské loděnice prošly v minulém období značným vývojem od levných lodí starších generací předních evropských loděnic, které zde zadávají výrobu až po dnešní stav. Dnes se obecně lodě vyrobené v Polsku dostaly až na výjimky na úroveň srovnatelnou s výrobky zavedených velkých "západních" loděnic. Tento trend lze již několik let pozorovat i na evropských veletrzích, kde je o ně značný zájem. Toto obecné konstatování lze plně přenést i na lodě, které jsem měl možnost si prohlédnout v Týnici. Nápaditá řešení, velmi dobře využitý vnitřní prostor, dílenské zpracování na úrovni a poutavý design jak interiéru tak i exteriéru, to jsou moje hlavní dojmy. Samozřejmě, tu a tam, jako u každé věci platí, že bychom si dokázali představit např. vhodnější materiály. Tady se ale otevírá možnost individuálních úprav, které p. Petr Winn díky své předcházející činnosti může snadno nabídnout.
Firma Wavy Boats je na trhu sice jak už bylo v úvodu řečeno již pár let, ale zase ne tak moc dlouho. Přesto si její lodě vyhlédlo a zakoupilo hodně spokojených klientů toužících po plavbě. Já za sebe mohu Wavy Boats jen držet palce a těšit se až opět na vodě potkám některou z jejich sympatických lodí.

Petr Zajíček - redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>