Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
O provozování lodní dopravy po Vranově je minimální zájem
 
      O provozování pravidelné lodní dopravy po Vranovské přehradě je jen minimální zájem. Ze tří společností, které se na podzim přihlásily do výběrového řízení, nakonec požadovaný projekt dodali pouze bratři Pátí.

 
Ti již provozují nepravidelné plavby třemi čluny. "Pátí však nesplnili některé stanovené podmínky," řekl Pavel Mylbachr z podniku Povodí Moravy.

V příštím týdnu se zástupci Povodí Moravy sejdou kvůli budoucnosti vranovské plavby s pracovníky ministerstva dopravy. Obce v okolí přehrady si od obnovení lodí slibují zvýšení letního turistického ruchu a tržeb místních rekreačních zařízení. Společnost ITVV Dyjákovičky, která loni vyhrála výběrové řízení na provozovatele veřejné pravidelné lodní dopravy na Vranovské přehradě, z nového řízení nakonec odstoupila. Argumentovala tím, že se přípravy příliš vlečou. Firma byla schopna s loděmi vyjet do několika měsíců. Plánovala postupný nákup vyhlídkových lodí pro 150 lidí.

Vyhlídkové lodě se na Vranovskou přehradu mají vrátit po 11 letech. Lodní dopravu umožnila nová vyhláška ministerstva dopravy. Lodní doprava na Vranovské přehradě fungovala od roku 1934. V červenci 1992 ji ministerstvo životního prostředí zrušilo, neboť znečišťovala přehradu jako zdroj pitné vody. Hladinu přehrady tehdy brázdily výletní hydrobusy Vranov a Košice.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>