Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Projížďky lodí Veveří v Brně zpestří výklad o zajímavostech
 
      Projížďky lodí Veveří po Brněnské přehradě zpestří letos turistům výklad o zajímavostech v okolí tohoto vodního díla. Veveří je první ze sedmi lodí Dopravního podniku města Brna, jež bude vedle projížděk nabízet i odborný výklad.

 
"Chceme nejprve zjistit, zda o něj bude zájem. Teprve příští sezonu bychom tuto službu nabídli i na dalších lodích," řekl provozní ředitel podniku Jiří Valníček.

V minulosti byly všechny lodě brněnského dopravního podniku ozvučeny. Při projížďkách po 9,3 kilometru dlouhé vodní trase na přehradě tak mohl kapitán ohlašovat jednotlivé zastávky. "Stačilo jen ozvučení opravit a trošku zmodernizovat," uvedl Valníček. Podnik nechá v nadcházejících dnech vyrobit nahrávku, kterou bude kapitán lodě Veveří pouštět za jízdy turistům. Lidé se tak dovědí zajímavosti o přehradě, nedalekém hradu Veveří, lodní dopravě či lávce, která brzy spojí oba břehy tohoto vodního díla.

Letošní sezona začne na Brněnské přehradě 19. dubna, odkdy budou turisty až do října převážet lodě Dallas, Brno, Bratislava, Veveří, Praha a Pionýr. Na břehu zůstane kvůli svému špatnému technickému stavu jen loď Mír. Lodní trasa spojuje Brno-Bystrc a nedalekou Veverskou Bítýšku. Ročně se zde projede 150.000 lidí.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>