Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Rada Pardubic chce, aby město upsalo akcie Přístavu Pardubice
 
      Radní Pardubic chtějí, aby se město podílelo na zvýšení základního kapitálu akciové společnosti Přístav Pardubice. Zastupitelům proto v těchto dnech doporučili, aby město upsalo akcie za celkem 500.000 korun. Město nyní drží 8,6 procenta akcií Přístavu Pardubice a společně s Českými přístavy patří k jeho největším akcionářům,

 
řekl dnes náměstek pardubického primátora Michal Koláček. "Společnost se chce ucházet o zařazení svého projektu logistického centra mezi projekty s financováním z fondu EU - ISPA. Součástí žádosti musí být i kompletní dokumentace," informovali radní s tím, že peníze získané úpisem akcií by měly posloužit právě na pořízení této dokumentace. Firma na ni potřebuje asi milión korun. "Počítáme, že dalších 500.000 korun upíší České přístavy, které jsou společně s námi vlastně jediným aktivním akcionářem," doplnil Koláček.
Základní kapitál firmy, která připravuje vybudování přístavu na Labi na západním okraji Pardubic, činí podle výpisu obchodního rejstříku 16,35 miliónu korun. Splaceno je 15,65 miliónu korun. A.s. Přístav Pardubice v říjnu 1994 založilo 19 subjektů, mezi nimi například města Pardubice a Přelouč, Solné mlýny Olomouc, České přístavy Praha, DMP Pardubice, COMET Hradec Králové a ČSPL Děčín. Přístav Pardubice počítá s tím, že na břehu Labe vybuduje dopravní centrum, ve kterém se střetne vodní, silniční a železniční doprava. Podmínkou vybudování přístavu však je dokončení dosud chybějící vodní cesty na části Labe. Kdy bude Labe splavněno až do Pardubic však podle Koláčka dosud není jasné.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>