Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová zopakovala, že chce z olympiády medaili
 
      Lenka Šmídová patří mezi ty české sportovce, kteří mohou nahlas hovořit o zisku medaile z olympijských her. Závodnice v třídě Evropa, kterou nedávno jen sporná diskvalifikace připravila o bronz z mistrovství světa, si tento fakt jasně uvědomuje a s tímto cílem vzhlíží k Aténám.

 
"Pojedu si tam pro medaili. Myslím, že není nic špatného na tom mít vysoké cíle," zopakovala dnes Šmídová sebevědomě v on- line rozhovoru, že chce za rok v Řecku při letních hrách vystoupit na stupně vítězů. Koncem srpna na předolympijské regatě v Aténách, kde dlouho vedla, ale nakonec skončila čtvrtá, měla smělejší plány. "Mým cílem je vyhrát za rok v Aténách zlatou olympijskou medaili," prohlásila sedmá z regaty v Sydney 2000 pro oficiální internetové stránky budoucích olympijských her. Pohledná jachtařka zklamala případné nápadníky, protože má již čtyři roky amerického přítele, rovněž jachtaře, který se účastnil Amerického poháru. "Seznámili jsme se na předolympijské regatě v Sydney," prozradila Šmídová s tím, že svatba zatím v plánu není. A změní třeba občanství? "Uvažuji, že po olympiádě budu jezdit na víceposádkové olympijské lodi. V USA by bylo mnohem snazší sehnat posádku i peníze, ale získat tam občanství není vůbec snadné," odpověděla Lenka.

Jachtingu se věnuje od sedmi let. "A baví mě to čím dál víc," svěřila se. Rekreační jachting je celoživotní zálibou. "I aktivní závodění se dělá tak do šedesáti let. Já plánuji ještě olympiádu v Pekingu," uvažovala o své budoucnosti. Raději se plaví ve sladkých vodách. "Slaná pálí v očích," vysvětlila. Na divokých vlnách občas vypluje třeba na windsurfingu, z pozemských sportů má ráda horské kolo a golf. Vrcholovým sportem přichází o kontakt s rodinou a kamarády, protože je deset měsíců v roce mimo republiku. "To mě trochu mrzí," přiznala bronzová medailistka z předloňského světového šampionátu v portugalské Vilamouře. O kariéře modelky nikdy neuvažovala. "Já mám na výšku 174 centimetrů, což je o jeden centimetr méně než minimální výška modelek. Tak jsem o tom nikdy nemohla vážně přemýšlet," uvedla a na úvahu o nafocení lechtivějšího kalendáře odvětila: "Třeba nahoře bez na lodi? Takový kalendář by si nikdo nekoupil."

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>