Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Pálavská regata Home credit 2005 - výsledky
 
      9. května - Již v pátek 6.5.2005 v 10:00 hodin byl zahájen za účasti 99 lodí LT Finn, Laser a Evropa,

 
další ročník Pálavské regaty Home Credit. Ve 12:00 hod byla za čerstvého západního větru, odstartována 1.rozjížďka a celkem se ten den odjeli čtyři.

Druhý den se pokračovalo opět za slušné větru a kromě LT Evropa, která odjela pouze 3, se opět odjely 4 rozjížďky, na rozdíl od předcházejícího dne to bylo v jeho závěru v téměř bezvětří.

Večer se sice počasí diametrálně změnilo tak, že se podstatně ochladilo a pršelo, ale to nebránilo tomu, aby se v obci Pavlov, v pěkném nově zrekonstruovaném sále uskutečnilo velké multimediální show, kdy se střídal koncert oblíbené brněnské rock´n´rollové skupiny Fireballs s hokejem a během koncertu se promítaly na stěnu fotografie a videosekvence ze závodu.

Poslední den v neděli se za silného větru 12-15 m/s a metrových vln váhalo jestli do té hrůzy pustit závodníky. Nakonec se odstartovalo a ti, kteří vyjeli si docela ?šáhli na dno?. Nebyli sami, spolu s nimi si ?šáhla? i vodní záchranná služba, jejíž místní skupina Nové mlýny po 3 dny zajišťovala bezpečnost na vodě. Regatu v sobotu kolem poledne navštívil hejtman JMK ing.Stanislav Juránek. Hodnotné ceny pro závodníky zajistil partner akce - Poštovní spořitelna.

Výsledky jsou uvedeny v příloze.

MVDr. Jiří Krabička, foto redakce Re

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>