Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
San Pellegrino Cup - tisková zpráva 5.6.2005
 
      05. 06. 2005 - Mistrovství ČR ve třídě JOD 35 + S. Pellegrino Cup 2005 odstartováno!

 
Dnes, v neděli, 5. června, bylo přesně 10.00 hod. v chorvatské Vodici slavnostně zahájeno Mistrovství ČR - regata závodních námořních plachetnic třídy ?Jeanneau One Design 35? a turisticko-regatových lodí! Po slavnostním nástupu všech posádek se z vodické mariny vydaly všechny lodě k závěrečnému krátkému tréninku, aby se před 13.00 hod. shromáždily na pomyslné startovní čáře v Murterském moři. O několik desítek minut opožděný start předznamenal výsledky 1. rozjíždky. Ten se ve třídě JOD 35 vydařil především posádce CZ 3-YC Doksy na lodi jménem Skradin. Nejhůře vyšel start posádce CZ 9-Sea Of Stars, přesto neskončila poslední!


Po startu třídy JOD 35, který byl hromadný, startovaly do prvního závodu mistrovství i lodě v ?otevřené třídě? a to vždy v desetiminutových odstupech. V předvečer zahájení MČR se ještě registrovaly proti očekávání další dvě posádky, počet lodí se srovnal s třídou JOD 35, i zde tedy závodí 12 týmů!


Závod doprovázelo oproti prognóze slušné počasí s příznivými podmínkami pro námořní jachting, potvrdila se naštěstí předpověď středně silného větru.

Dílčí průběh prvního dne regaty najdete na: http://www.sanpellegrinocup.cz/cz/vysledek/

Po celou dobu závodu najdete aktuální info na webu www.sanpellegrinocup.cz. Start druhé rozjížďky MČR je v pondělí 6.6.2005 v 11.00 hod., třetí rozjížďka odstartuje v 15.00 hodin. Aktuální ON-LINE pozice lodí můžete sledovat na http://regata.netart.cz.

Mistrovství ČR ve třídě JOD 35 + S. Pellegrino Cup 2005
Regata závodních námořních plachetnic třídy ?Jeanneau One Design 35? a turisticko-regatových lodí
Termín: 5. ? 9. 6. 2005
Místo: Vodice, Chorvatsko
Počet lodí: 12 stejných plachetnic JOD 35 + 12 turisticko-regatových plachetnic

Tomáš Matějovský
Public Relations MČR Jeanneau One Design 35

Tomáš Matějovský

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>