Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová zahájila mistrovství světa čtvrtým místem
 
      24. srpna - SAN FRANCISCO - Čtvrté místo obsadila Lenka Šmídová v první rozjížďce mistrovství světa třídy 470 v San Francisku,

 
na kterém startuje v posádce s Američankou Elizabeth Kratzigovou. Ve druhé se jim dařilo méně a skončily dvanácté. Úvodní den šampionátu ovládly nizozemské reprezentantky Marcelien de Koningová a Lobke Berkhoutová, které si připsaly dvě vítězství. Stříbrná olympijská medailistka Šmídová absolvuje teprve druhý start ve dvouposádkové třídě 470, do které přešla po loňském úspěchu v Aténách v kategorii Evropa. V dubnu na Světovém poháru v nizozemském Medembliku byly s Kratzigovou páté.

Po vyřazení Evropy z olympijského programu si Šmídová s ohledem na příští hry v Pekingu vybrala pro svou další kariéru třídu 470 a uvažovala o tom, že by utvořila posádku se starší sestrou Pavlou. Nakonec se ale domluvila na spolupráci s Kratzigovou, s níž podle pravidel může startovat na Světovém poháru i mistrovství světa. Pro společný start na olympijské regatě by si Američanka Kratzigová musela vyřídit české občanství. "Plánujeme, že spolu budeme jezdit za Česko. I na olympiádě. Já za USA určitě nepojedu," uvedla Šmídová.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>