Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová s Kratzigovou skončily osmé ma Mistrovství světa
 
      14. září - Lenka Šmídová a Elizabeth Kratzigová obsadily osmou příčku na mistrovství světa třídy 470. V čínském Ž'-Čao ve včerejší finálové rozjížďce dojely deváté a klesly za Italky Giuliu Contiovou a Giovannu Micolovou, které závěrečnou rozjížďku vyhrály.

 
Stříbrná olympijská medailistka z Atén Lenka Šmídová, jež získala cenný kov v dnes již neolympijské třídě Evropa, tak v Číně s americkou partnerkou nezopakovala loňské čtvrté místo ze San Franciska.

Titul obhájily Marcelien De Koningová a Lobke Berkhoutová z Nizozemska, kterým čtvrté místo ve finálové jízdě stačilo k uhájení vedoucí pozice před Japonkami Aj Kondovou a Naoko Kamataovou.
Těžký závod dnes naopak nezvládly další Japonky Juka Jošisaková a Noriko Okumaová, jež skončily na posledním desátém místě a vypadly z medailových pozic, na nichž se držely po celý průběh regaty. Bronz na jejich úkor získaly Švédky Therese Torgerssonová a Vendela Zahrissonová, které měly nakonec o pouhé dva body méně.
V kategorii mužů se ze zlatých medailí radovala britská posádka Nic Asher, Elliot Willis, která až ve finálové rozjížďce připravila o zlaté medaile světové šampiony z posledních dvou let Australany Nathana Wilmota a Malcoma Page.

Výsledky - třída 470:

Muži: 1. Asher, Willis (Brit.) 64 bodů, 2. Wilmot, Page (Austr.) 71, 3. Kliger, Gal (Izr.) 77.

Ženy: 1. De Koningová, Berkhoutová (Niz.) 71 b., 2. Kondová, Kamataová (Jap.) 74, 3. Torgerssonová, Zahrissonová (Švéd.) 95, ...8. Šmídová, Kratzigová (ČR) 114.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>