Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová s Fenclovou skončily na MS ve čtvrté desítce
 
      16. července - Cascais (Portugalsko) - Až 36. místo obsadily Lenka Šmídová s Veronikou Fenclovou na světovém šampionátu v Portugalsku. Reprezentantky ve dvouposádkové lodní třídě 470 sice během regaty v Cascais postoupily z šesté desítky celkového pořadí směrem vzhůru, ale ke kvalifikace pro olympijský hry v příštím roce měly hodně daleko.

 
O zajištění účasti v Pekingu, kam se probojovalo 13 nejlepších zemí, přišly Šmídová s Fenclovou už první den šampionátu, kdy předčasně odstartovaly a následně byly penalizovány. Kvůli tomu pak pokračovaly jen ve stříbrné skupině, kde se díky třech vyhraným rozjížďkám vyhouply na 36. pozici. Ve stejné třídě neuspěli ani Petr Fiala s Michalem Škodou, kteří obsadili až 73. místo a postup na OH jim zůstal hodně vzdálen.

Mezi ženami získaly třetí titul za sebou Nizozemky De Koningová s Berkhoutová, mužům kralovali ve třídě 470 Wilmot a Page z Austrálie.
Šmídové s Fenclovou, které zahájily spolupráci na začátku letošního roku, tak zbývá už jen jediný závod, z něhož se mohou dostat do Pekingu. O zbývajících pět volných míst se pojede příští rok na MS v Melbourne.

Na dnes skončeném šampionátu v Portugalsku se rozhodlo o třech čtvrtinách účastníků jachtařských soutěží na OH. Pro Českou republiku vybojovali místo Martin Trčka ve třídě Laser a Michael Maier ve třídě Finn.

Výsledky:
470 ženy: 1. De Koningová, Berkhoutová (Niz.) 19 bodů, ...36. Šmídová, Fenclová (ČR) 91.
470 muži: 1. Wilmot, Page (Austr.) 30, ...73. Fiala, Škoda (ČR) 234.
49er: 1. Morrison, Rhodes (Brit.) 35.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>