Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Tři sestry Sailing Team vítězem na Rolex Middle Sea Race 2010
 
      Dalšího skvělého úspěchu dosáhl jachtařský TŘI SESTRY SAILING TEAM na letošním ročníku slavného ROLEX MIDDLE SEA RACE 2010 na středomořské Maltě,

 
jedné z pěti nejprestižnějších námořních regat na světě, když svoji třetí účast přetavil ve vítezství ve své skupině!

V závodě startovalo 77 lodí mezi 10 až 33 metry včetně luxusních 100stopých megajachet (ICAP Leopard), závodních speciálů z prestižní Volvo Ocean Race (Ericsson), které byly rozděleny do 4 skupin.

Dle předpovědi bylo od počátku jasné, že závod nebude přát malým lodím, jako je 12metrová loď českého týmu First 40,7 THREE SISTERS. Průběh byl po startu poznamenán slabým, a v druhé polovině naopak velmi silným větrem a byl opět dramatický a velmi vyrovnaný. Posádka THREE SISTERS po výborném startu ztratila pozice před Messinským průlivem v bezvětří, kdy za polovinou 606 námořních mil dlouhé trasy ztrácela na čelo skupiny více než 3 hodiny! Ve druhé polovině závodu však spustila fantastickou stíhací jízdu, která vyvrcholila vítězstvím ve své skupině!!!

Celkově Tři Sestry Sailing Team obsadil 10. místo mezi nejlepšími námořními jachtami světa a potvrdil stabilní pozici v absolutní jachtařské špičce.

TŘI SESTRY SAILING TEAM letos prožívá svoji nejúspěšnější jachtařskou sezonu: Kromě vítězství na Maltě se stal mezinárodním mistrem Itálie, vicemistrem České Republiky, obsadil 3. místo na Mezinárodním Mistrovství Chorvatska, nebo 8.místo na Mistrovství Evropy.



media@davidkrizek.cz

Team PR Alan Kučera

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>