Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Přípravy na Velikonoční regatu vrcholí
 
      Letošní ročník Velikonoční regaty startuje již vlastně ode dneška za týden, kdy posádky budou muset nejpozději odjet do chorvatského Sukošanu, aby v sobotu stihly předpokládaný start. Poprvé se tak v krátké historii Velikonočních regat stalo, že se závod termínově nekryje s Velikonočními svátky. Pořadatelé tak vyšli vstříc některým závodníkům, kteří na toto upozorňovali.

 
Po příjezdu do Sukošanu /cca 1000km/ čeká posádky pečlivá přejímka lodí, které většinou celou dlouhou zimu zahálely v přístavu. Závodníci proto vyjíždějí nejprve na moře na krátkou zkušební plavbu před přístav, aby za provozu vyzkoušely funkčnost všech rozhodujících součástí lodě a mohly tak včas zajistit jejich opravu nebo výměnu. Samotný termín startu určí zkušení pořadatelé především podle počasí, které hraje při plavbě na offshore regatě rozhodující roli. Závodníci tak mohou čekat start třeba již v sobotu odpoledne.

Tradičním cílem Velikonočních regat je cca 250 Nm vzdálený Dubrovník. V případě příznivých povětrnostních podmínek, jaké kupř. vládly v loňském ročníku, mohou nejlepší posádky opět dosáhnout cíle do 48h, ovšem při nepříznivém, případně nedostatečně silném větru se doba k dosažení cíle může na druhou stranu neúměrně prodloužit. V takovém případě by pořadatelé byli nuceni určit alternativní cíl.

My budeme tak jako tak neustále s pořadateli ve spojení a průběh závodu budeme pečlivě sledovat.

Na schůzce kapitánů dne 21.3.02 si jednotlivé posádky vylosovaly následující lodě :

1.Jaroslav Moravec - DANICA, 2.Jan Pokorný - URAN, 3.Jiří Valeš - JOSEFINA, 4.Jaroslav Trs - MARS, 5.Martin Zvěřina - MARY a ANE, 6.Jan Vohník - HRVOJE, 7.Rostislav Staněk -VENERA, 8.Jan Safín - SIV, 9.Roman Teuschel - PLUTON, 10.Evžen Korbel - OLUJA, 11.Daniel Vodička - ELISA, 12.Jaroslav Palcer - VEGA, 13.Radek Pilát - JUPITER, 14.Vladimír Kobelka - NEPTUN, 15.Jan Poláček - MJESEC. Celkem ¨je tak přihlášeno 15 posádek, což je o dvě více než v loňském ročníku.

Další informace najdete zde.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>